Start > Resmål > Skogsgärde Islandshästar

Skogsgärde Islandshästar

Skogsgärde Islandshästar startade våren 1998. Från och med juni 2001 är verksamheten auktoriserad av Svenska Islandshästföreningen.


Bild på hage med hästarHuset är ett gammalt stationshus från slutet av 1800-talet och fram till början på 40-talet var det biljettförsäljning och vänthall i huset. Efter det var det banvaktstuga fram till att järnvägen lades ner i slutet på 50-talet.
Här är väldigt vackert med mycket gammal orörd skog och perfekta ridvägar, som lämpar sig ypperligt för turridning med islandshästar.Bild på Ulrica, Björn och Alfred. Foto av Magdalena PeterssonSkogsgärde erbjuder ridturer på natursköna skogsstigar och vindlande grusvägar på töltande islandshästar. Alla slags sällskap såsom kompisgäng, företag, familjer m.m. är välkomna, men även om du är ensam är du lika välkommen.
Van eller ovan ryttare spelar ingen roll, det finns hästar för alla smaker. För barn gäller åldersgräns på 12 år om dom är ovana, ridvana barn (som har ridit i några år) kan vara ner till 8 år.Öppettider/beställning:
Ulrica och Björn på telefon 0346-610 14 eller 0708-87 95 30

Hemsida:
www.skogsgarde.se