Start > Resmål > Konsthallen i Hishult

Konsthallen i Hishult

Det finns djärva pionjärer som går mot strömmen och skapar nya konstcentra, ofta långt bort från allfarvägarna. Kjell Åke Gustafsson, mannen bakom konsthallen i Hishult är en sådan pionjär.


Konsthallen i Hishult haft sextio utst√§llningar d√§r många av Sveriges ledande konstn√§rer i olika generationer har visats. En vision √§r att samarbeta med ett museum i ett utst√§llningsprojekt, som på det s√§ttet kan ge Konsthallen ytterligare en dimension. Både konst√§lskare och turister v√§ljer Hishult som utflyktsmål.

Kjell √Öke √§r från bygden och efter grafisk utbildning i Stockholm återv√§nde han till sin hembygd. Han var den fj√§rde g√§stgivaren i sl√§ktkedjan och ville bygga sin egen konsthall. Många tvivlade och kallade honom dåren, n√§r han gick till banken och lånade de miljoner som påhittet skulle kosta. Men skeptikerna kom på skam.

Under hela året anl√§nder bes√∂kare och g√§ster till konsthallen. Samtidigt serveras måltider och kaffe på g√§stgivaregården och i konsthallens cafeteria. Det går √§ven att f√∂rl√§gga konferenser och √∂vernattningar på gården √§r något som allt fler uppt√§cker.

Under 2005 har namn som √Öke E:son Lindman, Staffan Nihl√©n, Filippa Arrias, Peter Johansson och kvartetten Lennart Aschenbrenner, Nils K√∂lare, Harald Lyth och LG Lundberg st√§llt ut under rubriken S√∂derut. √Öret avslutades av paret Hans Olofsson och Sabine Weise från Leipzig.

Hemsida:
www.konsthallen.hishult.com