Start > Hallands natur > Naturfotohalland

Naturfotohalland

Naturfotohalland är ett fotografiskt sällskap med naturfotografer från Kungsbacka i norr till Laholm i söder, De vill med sina bilder i medverka till att stärka, förhoppningsvis väcka en fascination för den vackra men sårbara Halländska natur.

Den Hall√§ndska kusten √§r 40 mil lång och består av klipp och sandstr√§nder. Klippstr√§nderna finns i huvudsak i norra Halland. Sandstr√§nderna finns från Varberg i norr till Laholm i s√∂der. Halland har inte bara str√§nder att erbjuda sina bes√∂kare. I de √∂stra delarna ligger det skog och sj√∂rika områden på tr√∂skeln till det sydl√§ndska h√∂glandet, i kontrast mot kustbandet finns h√§r fina fiske och str√∂vområden som ger helt andra naturupplevelser. Och d√§remellan ett magnifikt sl√§ttområde, som med sin mjuka topografi genombruten av lummiga floddalar sammanbinder de konstaterande naturområdena.

Det finns mycket lite vildmark kvar i Halland. I de sista natursk√∂na områden finns det viktiga nyckelbiotoper och rik natur som har resulterat i att det avsatts flera stora naturreservat samt att betydande delar klassats som Natura 2000 och/eller Riksintresse f√∂r naturvård.

Naturfotohalland består av ett flertal naturfotografer i Halland, deras bilder ger oss en beskrivande bild av den mångfald som Halland kan bjuda på. Låt oss hoppas att deras bilder kan få oss att inse vad som f√∂rsvinner om vi inte vårdar vår natur.

L√§r mer på:
http://naturfotohalland.forumportal.se